20 Must see bezienswaardigheden in Parijs

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Parijs?

1. Eiffeltoren

De Eiffeltoren is absoluut nummer één! Het is een monument in Parijs en een van bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. De Eiffeltoren staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs. Beleef Parijs in een voortreffelijk hotel in de buurt van de Eiffeltoren.

2. Louvre

Het Louvre is een van ’s werelds grootste musea en ligt in het 1e arrondissement van Parijs net ten noorden van de Seine. Het museum bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel.

3. Notre-Dame van Parijs

De cathédrale Notre-Dame de Paris is een in vroeggotische stijl opgetrokken kathedraal op het Île de la Cité, in het centrum van Parijs.  In de kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en een van de nagels waarmee Christus gekruisigd zou zijn.

Over Dirk

Dirk is eigenaar van Reiscompany. Hij heeft verschillende reisplatforms en blogs opgericht. In de afgelopen jaren heeft hij de websites van Reiscompany opgewerkt tot populaire websites. Naast ondernemen schrijft hij graag op Zininfrankrijk.nl en Dolopreizen.nl.

Bekijk ook

De 15 mooiste hotels met zwembad in Parijs

De beste hotels met zwembad in Parijs zijn voornamelijk 4- en 5-sterrenhotels. De hotels in Parijs met zwembad bieden vaak een wellnesscentrum met sauna, hammam en massagebehandelingen.